Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
30/3/2020

Στο πλαίσιο του “Κύκλου Ανεξάρτητων Εργαστηρίων και Διαλέξεων LSA” είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, μέσω zoom, σε ένα Masterclass με θέμα: “UN-Set Design: η διαδικασία δημιουργίας της παράστασης IN[A]HABIT ως παράδειγμα σκηνογραφικού συν-σχεδιασμού” τον αρχιτέκτονα, σκηνογράφο και καθηγητή στο The Royal Central School of Speech and Drama - University of London κ. Ανδρέα Σκούρτη
https://www.cssd.ac.uk/staff-profiles/andreas-skourtis
and website: www.performingarchitectures.com.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=144

Στο πλαίσιο των μαθημάτων στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε,
την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 την Dr Αθηνά Στούρνα, θεατρολόγο, σκηνογράφο και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: “Peter Brook” .

Tην Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022, την αρχιτέκτονα και σκηνογράφο, απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και του ΜΑ Programme Scenography του HKU της Ουτρέχτης - Ολλανδία, κ. Ελένη Παλόγου μαζί με τον visual artist και researcher κ. Jose Hopkins, από το Περού, με θέμα: “Artistic Research και Performance” οι οποίοι παρουσίασαν την καλλιτεχνική τους έρευνα και την μεθοδολογία τους σε νέες μορφές performance και διευρυμένης σκηνογραφίας (expanded scenography), χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το τελευταίο τους έργο και αναλύοντας όλα τα στάδια της δημιουργίας του έως το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμη, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 υποδεχτήκαμε την σκηνογράφο και visual artist κ. Αλέγια Παπαγεωργίου, με θέμα: “Theatre as a total work of art”.

 

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ για το 2023

Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης - Theatre Design/Scenography
(Ιανουάριος έως Ιούνιος 2023)
Έναρξη: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, 6.30μμ.
http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=170

Υποβολή αιτήσεων:
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99

Πληροφορίες: +30 2106728936

Νέο Δίμηνο Εργαστήριο στο πλαίσιο του Κύκλου ανεξάρτητων Εργαστηρίων (workshops)/Διαλέξεων 2023
(Φεβρουάριος Μάρτιος 2023)
“Making worlds - Scenography – Model” με τον Δημήτρη Κωνσταντάρα θεατρολόγο και σκηνογράφο ΜFΑ Theatre Design: Stage & Costume Design, Wimbledon School of Art, UAL – UK.
Ένας κύκλος 8 μαθημάτων (δύο μήνες) κατασκευής μακέτας (model making)
Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 6.30 – 8.30 μμ
Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα www.mariachaniotaki.gr

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA θα συμμετέχει με την ελληνική αποστολή (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση PQ2023 στην Πράγα, τον Ιούνιο του 2023


Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


 

ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ LSA 2021 -2022
NEA και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ LSA

 

Η Αθηνά Μποτωνάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA 2021 έγινε δεκτή στο MA Program Scenography HKU University of the Arts, Utrecht, Ολλανδία από το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023 HKU:https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 


 

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 , 6.00 – 8.00 μμ θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε την κ. Henny Dorr, Course Leader του μεταπτυχιακού τμήματος ΜΑ program Scenography HKU της Ουτρέχτης, Ολλανδία, σε μια συζήτηση με θέμα:
"Νέοι τρόποι εξέλιξης και ανάπτυξης της Σκηνογραφίας"
Η συνάντηση θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα και θα μπορούν να παρακολουθήσουν και παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.
Δήλωση συμμετοχής: 210 6728936
email: contact@mariachaniotaki.gr

 


 

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων, είχε τη χαρά να υποδεχτεί την κ. Άννα Σαπουνάκη με θέμα συζήτησης:
“ΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ”
Περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο: “All the World is a Stage”
σε αυτό το link: https://theilp.org.uk/the-lighting-journal/...
Σύντομο βιογραφικό Άννας Σαπουνάκη:
Απόφοιτη της Aρχιτεκτονικής σχολής του Ε.Μ.Π. και του Mεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΑΠ «Σχεδιασμός φωτισμού». Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία με δασκάλους τη Μαρία Χανιωτάκη και τον Kenny Mac Lellan. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού φωτισμού.

 


 

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων, επισκέφτηκε το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA, μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος, από την Ολλανδία η κ. Ελένη Παλόγου.
Η Ελένη Παλόγου παρουσίασε την καλλιτεχνική της έρευνα και ανέλυσε την μεθοδολογία και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί.
Εστιάζοντας στα δυο τελευταία της project, που παρουσιάστηκαν στην Ολλανδία, εξηγησε τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί το χώρο ως αφετηρία για να εντοπίσει εν δυνάμει δραματουργικά στοιχεία και με αυτά να συνθέσει μια Performance.
Σύντομο βιογραφικό Ελένης Παλόγου
Η Ελένη Παλόγου, απόφοιτος του εργαστηρίου LSA,είναι Aρχιτέκτονας και Σκηνογράφος που ζει και δραστηριοποιείται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας και σκηνογραφία στο Hogeschool voor de Kunsten της Ουτρέχτης. Παράλληλα ασχολήθηκε μέσα από τον αθλητισμό με την κίνηση του σώματος και τον χορό. Η καλλιτεχνική της έρευνα, που ξεκίνησε κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές και συνεχίζει να κατευθύνει την καλλιτεχνική της πορεία, διερευνά τα όρια της πραγματικότητας και ασχολείται με την δημιουργία παραπλανητικών καταστάσεων στο πλαίσιο της Performance. Αυτή την περίοδο, ως μέλος της ομάδας Podium Atmospheres, επιμελείται την σπουδαστική συμμετοχή της Ολλανδίας στην διεθνή έκθεση σκηνογραφίας Prague Quadrennial PQ2023 ενώ παράλληλα δημιουργεί την πρώτη της performance για το θέατρο Kikker της Ουτρέχτης.

 


 

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA, στο πλαίσο των μαθημάτων και στο πλαίσιο του Κύκλου Ανεξάρτητων Εργαστηρίων και Διαλέξεων, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προγραμματίζει να επισκεφτούν, διακεκριμένοι Καθηγητές Καλλιτέχνες και Σκηνογράφοι.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 


 

To Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA θα έχει τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί, μέσω τηλεδιάσκεψης (zoom meeting) από το Λονδίνο, στο πλαίσιο του κύκλου ανεξάρτητων Εργαστηρίων και διαλέξεων, τη διεθνούς φήμης σκηνοθέτη του Θεάτρου και της Όπερας κ. Irina Brown την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στις 6.οο μμ.
Την συνάντηση θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο σπουδαστές και απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.
Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συνάντηση θα μπορούν να απαντήσουν στο email που θα σταλεί έως αύριο, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή.
Πληροφορίες: 2106728936
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


 

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, 6.30 μμ
θα ξεκινήσει μια νέα σειρά συναντήσεων/επίβλεψης εργασιών (δύο φορές το μήνα) για όσους είχαν στο παρελθόν παρακολουθήσει το Εργαστήριο για την Τέχνη, την Ομάδα PQ2019 ή το Εργαστήριο Performance Design και επιθυμούν να ολοκληρώσουν και να εκθέσουν την εργασία τους.

Σκοπός είναι να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω έρευνας σε πεδία όπως: σύνθεση υλικού, σκηνογραφία και δημόσιοι χώροι, εκθεση και παρουσίαση πρότασης, performance space, environmental scenography, eco scenography, θεατής κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 6728936
email: contact@mariachaniotaki.gr

 


 

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην Ελένη Παλόγου απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA 2015 και απόφοιτη του HKU MA Programme Scenography που προσκλήθηκε να συμμετέχει με την Performance Installation εργασία της " The Neighbor's house" στο Θέατρο Kikker Kiest στην Ουτρέχτη, Ολλανδία https://www.theaterkikker.nl/agenda/kikker-kiest-a-portrait-of-the-artist-in-red-yellow-blue/ 
Περισσότερες πληροφορίες: https://hkutheaterpresenteert.nl/scenography/eleni-palogou/?fbclid=IwAR05BQoyB_OTSzW8xGwZLePAYXr2uiCBnAhDNimXOmuUXZmtI7WVkgEiftE

 


 

Λόγω του Covid -19 τα μαθήματα διεξάγονται μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος

Οι εγγραφές για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2021 - 2022 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA έχουν ξεκινήσει
Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας/ Δραματουργία και Σκηνογραφία
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021
Υποβολή αιτήσεων:http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr...

To Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA, λόγω του Covid -19 θα προχωρήσει στη δημιουργία online Έκθεσης με εργασίες των αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021
To βίντεο της Έκθεσης αποφοίτων 2021 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας,LSA στην επίσημη σελίδα του LSA στο FB και αλλού.

Στο πλαίσιο του κύκλου ανεξάρτητων εργαστηρίων και διαλέξεων προγραμματίζεται διάλεξη για το Ψηφιακό θέατρο και τη Ψηφιακή Σκηνογραφία από τον Ισπανό σκηνογράφο και visual artist Pedro Sanchez Carbajo https://www.pesanca.com/ruptures-of-reality.
σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, προγραμματίζονται νέες διαλέξεις.
σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες και ημερομηνίες διεξαγωγής.

Πληροφορίες: 2106728936

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki

 


 

Την Πέμπτη 4  Μαρτίου η σκηνοθέτης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας κ. Βαρβάρα Δούκα* θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφτεί το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA,  στο πλαίσιο του προγράμματος των μαθημάτων με μια διάλεξη/εργαστήριο με θέμα:

'ΙΔΡΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ' 
Σκηνοθέτης-Σκηνογράφος: Ιδρύοντας έναν κόσμο μαζί

Περιγραφή μαθήματος:
Εξετάζοντας τις παραμέτρους συνεργασίας Σκηνογραφίας-Σκηνοθεσίας, σπάζοντας τα στεγανά μεταξύ σκηνοθεσίας ενός έργου, και σκηνοθεσίας ενός χώρου, όπως θεωρούμε τη σύγχρονη σκηνογραφία στις παραστατικές τέχνες.
Στο μάθημα θα δούμε όλες τις προοπτικές και όλες τις περιπτώσεις σχέσεων σκηνοθέτη-σκηνογράφου, αλλά κυρίως θα επικεντρωθούμε στο νέο-άχρονο χώρο: το web, που μας δίνει νέες δυνατότητες, αλλά και μια περίεργη ελευθερία εξαιτίας της διάρρηξης της ενότητας χώρου/χρόνου όπως τη γνωρίζαμε ως σήμερα. Περνώντας από την έκρηξη των Νέων Μέσων στη σκηνογραφία , τη σκηνοθεσία και την υποκριτική, που δημιουργούν μια νέα στην ουσία δραματουργία, θα εφεύρουμε ξανά την αξία της 'οπτικής' και όχι μόνο, σημασίας που παίρνει ο θεατρικός χώρος

*Σύντομο βιογραφικό σημείωμα¨
Η Βαρβάρα Δούκα, είναι σκηνοθέτης. Είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ από το 2018.Υποψήφια διδάκτωρ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσ/κης – Τμήμα Κινηματογράφου, με θέμα : ‘Ψηφιακά
Μέσα: Ένα νέο Προσωπείο για τον Ηθοποιό του 21ου αι.’Εχει διδάξει σε σχολές και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Σκηνοθεσία Παραστατικών Τεχνών, ΑρχαίαΤραγωδία, Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμό. Από το 2009, διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το Pitching Lab του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας .Το 1990, σύστησε την ‘Eταιρεία Θεάτρου Σελάννα’ με ιδρυτικά μέλη την Λ. Αναγνωστάκη, τον Γ. Χειμωνά, την Ζ.Διζικιρίκη, τον Δ. Λάγιο κ.ά. Μερικά από τα έργα που έχει σκηνοθετήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό: ‘Παρέλαση’
της Λ. Αναγνωστάκη, ‘Amarga’ της Μ. Λυμπεράκη, ‘Ο Στρατηγός μες στον λαβύρινθο του’ του Γκ. Γκαρσία Μάρκες,‘Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν’ του Ο. Μακόυ, ‘Πηνελόπη’ του Τζ. Τζόυς, ‘Πασχαλινά Παιχνίδια’του Β. Ζιώγα,‘Ατύχημα’ του Γ. Χρυσούλη, ‘Η νύχτα της Ιγκουάνα’ του Τ.Ουίλλιαμς, ‘Ο Τοίχος’ του Α. Σεβαστάκη, ‘Trainspotting’ τουΙ.Welsh, ‘Την ώρα που δε γνωρίζαμε τίποτε ο ένας για τον άλλον’ του Π. Χάντκε, ‘Τάισε με Εμμα’ του Ζ.Ρόχα, ‘Πέρσες’
του Αισχύλου, ‘Θυμάμαι τη Μαρία’ του Μένη Κουμανταρέα, ‘Μια Ιλιάδα’ της Λίζα Πήτερσεν κ.ά.

Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ‘Αυτόλογα Μοσχεύματα’- Θουκυδίδης 1984. Υπό έκδοση βρίσκεται το βιβλίο της ‘Ιδρύοντας έναν κόσμο- Βασικά Μαθήματα Σκηνοθεσίας’ από τις εκδόσεις Οχτώ, και η ποιητική συλλογή ‘Α.C.T’ μία
συλλογή σατυρικών ποιημάτων για την εποχή της Πανδημίας.

Λόγω του covid -19 το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από πλατφόρμα διαδικτυακού μαθήματος.

 


 

Είναι τιμή μας να υποδεχτούμε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, την Δρ. Σοφία Παντουβάκη, Σκηνογράφο-Ενδυματολόγο (PhD) - Καθηγήτρια Ενδυματολογίας, Aalto University, Φινλανδία,
στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.
Θέμα συνάντησης:
"Η θεατρική ενδυματολογία στο ζωντανό θέαμα: σύγχρονες προσεγγίσεις"
Το εργαστήριο-διάλεξη θα παρουσιάσει νέες προσεγγίσεις και πρακτικές από το χώρο της θεατρικής ενδυματολογίας διεθνώς, με σκοπό να αναδείξει τις πολλαπλές διαστάσεις του σύγχρονου θεατρικού κοστουμιού
Dr. Sofia Pantouvaki
www.sofiapantouvaki.com
https://research.aalto.fi/en/persons/sofia-pantouvaki
LSA
ιστοσελίδα www.mariachaniotaki.gr
blog: https://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


 

20 χρόνια Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA
Είναι τιμή μας να υποδεχτούμε την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από το Λονδίνο, τον κ. Ανδρέα Σκούρτη, στα πλαίσια του προγράμματος του ετήσιου Εργαστηρίου Σκηνογραφίας και του τμήματος Performance Design, με θέμα συνάντησης:
“'Performing Architectures: Η Δραματουργία του Χώρου στη Σκηνογραφία' / 'Performing Architectures: Scenography and Spatial Dramaturgy'
Andreas Skourtis http://performingarchitectures.com/

το Νέο τμήμα - "Tο κοστούμι στο σύγχρονο Θέατρο" θα ξεκινήσει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.Το νέο πρόγραμμα αποτελείται από ένα κύκλο έξη (6) μαθημάτων με θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο.

Θα είναι τιμή μας αυτή τη χρονιά να υποδεχτούμε διακεκριμένους σκηνοθέτες σκηνογράφους και ενδυματολογους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινώνονται με το θέμα της επίσκεψης τους, στα πλαίσια του προγράμματος των μαθημάτων/workshops.

Το πρόγραμμα για τον Κύκλο ανεξάρτητων εργαστηρίων/workshops και διαλέξεων 2020 -2021 θα ανακοινωθεί αρχές Δεκεμβρίου. Θέματα που προγραμματίζονται: Ψηφιακό θέατρο - ψηφιακή σκηνογραφία, φωτισμός (lighting design), σκηνογραφία των μουσείων, σχεδιασμός εκθέσεων, costume design κ.ά.
(Λόγω του covid -19 όλα τα εργαστήρια γίνονται από πλατφόρμα διαδικτυακού μαθήματος)
Πληροφορίες: 210 6728936
ιστοσελίδα www.mariachaniotaki.gr
blog: https://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


 

20 χρόνια Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA (2000-2020)

Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021 έχουν ξεκινήσει.
ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ/ Σκηνογραφία και Δραματουργία

Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020
Υποβολή αιτήσεων: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99
Λόγω του Covid-19 τα μαθήματα θα διεξάγονται μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος σε συνδυασμό με συναντήσεις στο χώρο του Εργαστηρίου, που ακολουθούντα μέτρα προστασίας. Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω του COVID-19, το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA αποφάσισε να μειώσει το κόστος των διδάκτρων για το 2020/2021
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=140&fbclid=IwAR28Kbp1rzYijUCKWuwyzZ-mW7je3wKEY482_fP9ZvJ0kZXIN6ymOhuzKvM

 


 

ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA Τα μαθήματα στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA συνεχίζονται, όσο αυτό είναι εφικτό λόγω της φύσης των μαθημάτων, μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος. Όλα τα προγράμματα του Κύκλου Ανεξάρτητων Εργαστηρίων και Διαλέξεων 2020 προς το παρόν αναβάλλονται, λόγω των μέτρων προστασίας από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που με υπευθυνότητα οφείλουμε να ακολουθήσουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους!

 


 

Η ΛΥΔΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αρχιτέκτων Μηχανικός Πολυτεχνείου Πατρών και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA / τμήμα: “Εργαστήριο για την Τέχνη Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες (Performance design and Visual Arts)”, τμήμα “το κοστούμι στο σύγχρονο χορό και το Θέατρο” και το τμήμα “Ψηφιακό Θέατρο” έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό τμήμα ΜΑ Performance Design and practice στο Central Saint Martins – UAL στο Λονδίνο UK https://www.arts.ac.uk/subjects/performance-and-design-for-theatre-and-screen/postgraduate/ma-performance-design-and-practice-csm?fbclid=IwAR2W0qc4LWX4qx7A_prHesfYRbOoX2VX0WXXqJXh_Za_MXSfZw25qp-KX-U

 


 

Είναι τιμή για μένα να είμαι μέρος του Staging Places  https://stagingplaces.co.uk/?fbclid=IwAR1roeWwNaCiZuAVxoonoPLMurMYqiP8x52eu-dXdyJpytFEtLujlz8YEyc της Ένωσης Βρετανών Σκηνογράφων (SBTD) και να έχω ένα δείγμα της δουλειάς μου σε αυτό τον ιστότοπο που παρουσιάζεται στην Πράγα PQ2019 και θα συνεχίσει στο V&A Museum στο Λονδίνο.
Μαρία Χανιωτάκη

 


 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA 2019 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019, 19.00 - 22.30.

 


 

Η ΕΛΕΝΗ ΠΑΛΟΓΛΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA 2015, η οποία συμμετείχε με το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA και το ΕΜΠ στην Παγκόσμια Έκθεση PQ2015 στην Πράγα και στην Έκθεση [OUT]TOP/AS στο Μουσείο Μπενάκη το 2016 μετά από την προετοιμασία portfolio στο πρόγραμμα του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA – μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού έγινε δεκτή στο Master in Fine art and Design, Program Scenography HKU University of the Arts, Utrecht, Ολλανδία από το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020
HKU: https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 


 

Η ELISABETH LEAU BOLIA που παρακολουθεί το ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA 2018-209 έγινε δεκτή στο 8ο Διεθνές Εργαστήριο " η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου" που θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Άττις το καλοκαίρι του 2019.

 


 

Την Δευτέρα 8 Απριλίου οι σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA, στη συνέχεια της συνεργασίας με το HKU University of the Arts στην Ουτρέχτη, Ολλανδία θα συναντηθούν με την
κ.Tjallien Walma van der Molen • Lecturer MFA Scenography, HKU • University of the Arts
και τον κ. Maze de Boer, Designer and Lecturer at the Master Scenography HKU • University of the Arts
Το Σεμινάριο με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA θα έχει θέμα:

'Scenography is all around you'

Σημείωση: Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε επισκεφτεί το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA η κ.Henny Dorr, Course Leader του ΜΑ programme Scenography HKU • University of the Arts και τον περασμένο Νοέμβριο 2018 είχε επισκεφτεί το ΗΚU • University of the Arts η κ. Μαρία Χανιωτάκη, ΜΑ Σκηνογράφος, Εικαστικός και Καλ. Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA

 


 

O ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΝΤΟΚΟΣ Μηχανικός σκηνής και απόφοιτος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA - Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας 2014-2015 έγινε δεκτός στο τμήμα:
ΒΑ Τheatre Design - Wimbledon College of Arts - UAL από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.
https://www.arts.ac.uk/…/u…/ba-hons-theatre-design-wimbledon

 


 

Η ΚΛΕΛΙΑ (ΚΑΛΛΙΟΠΗ) ΝΙΝΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχανικός, απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA του τμήματος "Εργαστήριο Μελέτης και Εφαρμογής της Σκηνογραφίας 2014" και μέλος της Ομάδας του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA ), η οποία συμμετείχε με την ελληνική αποστολή του ΕΚΔΙΘ με το έργο « Όρνιθες» του Αριστοφάνη στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα PQ2015 (student section) και στην Έκθεση [OUT]TOP/AS στο Μουσείο Μπενάκη το 2016, έγινε δεκτή στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: " Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του Χώρου, κατεύθυνση Α Έρευνα στην Αρχιτεκτονική: Σχεδιασμός - Χώρος - Πολιτισμός" του ΕΜΠ (http://www.arch.ntua.gr/page/1208)  από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.

 


 

Η ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΜΑΣΤΟΡΑ, Αρχιτέκτων Μηχανικός και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στο τμήμα: " Παραμύθι- Δραματοποίηση και σκηνογραφία στη γοητεία των παραμυθιών" 2017 έγινε δεκτή στο DAMU University, Master's programme Dramatic Arts, field Stage Design (Πράγα, Τσεχία).https://www.damu.cz/en/ από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.

 


 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA 2018 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, 7.00-10.30 μμ

 


 

Η ΣΟΦΙΑ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑ , απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτη του Εργαστηρίου Μελέτης Σχεδιασμού και Εφαρμογής της Σκηνογραφίας LSA 2016  
έγινε δεκτή στο  στο Master in Fine art and Design, Program Scenography  HKU University of the Arts, Utrecht, Ολλανδία από το νέο Ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019
HKU: https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 

 

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Ιστορικός Τέχνης( ΑΣΚΤ) και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA) 2016 έγινε δεκτή στο ΜΑ programme Scenography του Πανεπιστημίου της Utrecht, Ολλανδία από το Ακαδημαϊκό έτος 2017 -2018
HKU: https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 


 

Πολλοί σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA έπειτα από προετοιμασία Portfolio έχουν εισαχθεί σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού όπως: η Δανάη Παππά, η Πέννυ Γεωργίου, η Ηρώ Καρρά, η Χριστίνα Μισαηλίδου, η Βάσω Παπαδοπούλου, η Χρύσα Μακρή κ.ά.

 


 

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA θα ξεκινήσει μια νέα συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα της Σκηνογραφίας


MA Scenography του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ολλανδία https://www.hku.nl/

Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα υποδεχτούμε την κ. Henny Dörr, Course Leader του MA Scenography για ένα σεμινάριο το οποίο θα γίνει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με θέμα "Σκηνογραφία και Δραματουργία" με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.

 

 border=0  border=0  border=0  border=0  border=0

Φωτογραφίες από το Σεμινάριο που έγινε με την κ. Henny Dörr με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA

 
 
Άλλα Events
ΝΕΟ Δίμηνο Εργαστήριο κατασκευής Μακέτας/model making - Making worlds - Scenography - Model (Φεβρουάριος Μάρτιος 2023
ΝΕΟ Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης - Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2023)
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ LSA
NEO - Performance Design
online ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ LSA 2020, 2021 & 2022
Online ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2022
Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας 2022 - 2023
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022
ΝΕΟ - Tο κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2021)
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2020 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA - online
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus