Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη-Παραστατικές Τέχνες και Σκηνογραφία (Visual Arts and Performance space)
15/6/2017

 

Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018


(έργο του William Forsythe - Installation art)

Το Εργαστήριο για την Τέχνη LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  PragueQuadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Η Έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς  το Φθινόπωρο του 2016 στα πλαίσια της Έκθεσης [OUT]TOP/AS. http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=89

Το Εργαστήριο για την Τέχνη έχει στόχο την μελέτη της Καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς και νέο πρόγραμμα με τη μελέτη της ευρύτερης αντίληψης της Σκηνογραφίας και τη σχέση με τις Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance space).

Στο πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου η εργασία στηρίζεται στην ανάπτυξη και εξέλιξη της έρευνας (artisitc research).Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελικής του εργασίας (project) εφόσον ο σπουδαστής επιθυμεί με ατομική του Έκθεση η με τη συμμετοχή του στην ομαδική Έκθεση των αποφοίτων Σκηνογραφίας του Εργαστηρίου LSA .

Το εργαστήριο για την Τέχνη λειτουργεί κι ως 2ο έτος σπουδής για παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.

Θέματα του Εργαστηρίου είναι:
Performance Art (space/time Art),Installation Art ,Video Art, το έργο Τέχνης,η εικόνα και το Βλέμμα, ο χρόνος στην Τέχνη, η Ποιητική του Χώρου, η κίνηση (το σώμα και ο χώρος), η Μουσική Ποιητική καθώς και νέο πρόγραμμα με θέματα όπως:
Theatre Design και Scenography, Performance Space και Σκηνογραφία, Visual Arts and Performance.

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου παρουσιάζεται υλικό σε Video (συχνά σπάνιο υλικό) δίδεται διεθνής βιβλιογραφία πάνω στην Τέχνη και τις νεότερες αντιλήψεις για τη Σκηνογραφία και γίνονται επισκέψεις διακεκριμένων Καλλιτεχνών για την ουσιαστική μελέτη θεμάτων του Εργαστηρίου.

Το Eργαστήριο γίνεται μια φορά της εβδομάδα απογευματινή ώρα 6.30- 8.30 μμ και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, φοιτητές κ.ά.)

Έχει διάρκεια 8 μηνών, Φεβρουάριος- Δεκέμβριος (εκτός τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο) . Υπάρχει η δυνατότητα παράτασης της σπουδής, με μειωμένα δίδακτρα, έως την ολοκλήρωση της τελικής παρουσίασης.

Πληροφορίες: τηλ 2106728936
Για τη δήλωση συμμετοχής  πρέπει να γίνει υποβολή βιογραφικού, σύντομου Portfolio και να προηγηθεί συνέντευξη(interview)
Υποβολή αίτησης: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99
(όπου θα αναγράφεται: Εργαστήριο για την Τέχνη – Νέο τμήμα)

Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%, οι σημειώσεις που δίδονται από το Εργαστήριο και οι αμοιβές των επισκεπτών που θα κλιθούν στο Εργαστήριο). Παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου , Φοιτητές και οι έχοντες κάρτα ανεργίας : 90 ευρώ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA -LABORATORY OF SCENOGRAPHY,ATHENS (LSA)
Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη  website:www.mariachaniotaki.gr,
 blog: http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching,
PragueQuadrennial(PQ)  http://www.pq.cz/en/scenography-education,
social media FB: https://www.facebook.com/scenography/
Σεμέλης 24-26 (σταθμός μετρό : Μέγαρο Μουσικής)
 
Επικοινωνία: τηλ. 210 6728936 ,  email: contact@mariachaniotaki.gr

 
 
Άλλα Events
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2019
ΝΕΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ : « Σκηνογραφία -η Σκηνογραφία σήμερα /Scenographytoday»
Το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019 - 2020 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA - ΝΕΑ τμήματα και δίδακτρα.
Φωτογραφίες από το Σεμινάριο με θέμα: 'Scenography is all around you'
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
Ψηφιακό Θέατρο: Νέα Μέσα, Νέα Παραστατικά είδη - Ψηφιακή Σκηνογραφία με την ΜΑ MultimediaArtist και Σκηνογράφο Δήμητρα Τρούσα
Νέο Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης-Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2019)
Το κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο και το χορό – Δίμηνο  εργαστήριο (Νοέμβριος και  Δεκέμβριος 2018)
Η Σκηνογραφία στη γοητεία των Παραμυθιών - Δραματοποίηση και σκηνογραφία των παραμυθιών - το Παιδικό Θέατρο
ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA)
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus