Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019 - 2020 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA - ΝΕΑ τμήματα και δίδακτρα.
9/5/2019

H υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA έχει ξεκινήσει.

 Υποβολή αιτήσεων για όλα τα τμήματα στο website :
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99

Πληροφορίες: τηλ 2106728936

 

Το ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ  2019-2020 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA

Όλα τα Εργαστήρια έχουν θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο.


(φωτογραφία από το εργαστήριο/workshop με θέμα: " Φωτισμός - Lighting Design" με τον κ. Θ. Οικονομάκο.- από την εργασία της σπουδάστριας Hannah Runge (Θέατρο της ΑΣΚΤ , Ιούνιος 2018))

 

Ετήσιο  Εργαστήριο Σκηνογραφίας –Σκηνογραφία  και Δραματουργία

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας εδώ: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=13  
Ετήσιο κόστος συμμετοχής για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας (Οκτ- Ιουν): 1100 ευρώ 
φοιτητές , ηθοποιοί ,οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι εκπαιδευτικοί λόγω έκπτωσης στα δίδακτρα: 990 ευρώ/έτος (Στα δίδακτρα  συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση  29% οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και οι συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών καθηγητών) .
Τα δίδακτρα καταβάλλονται άπαξ με έκπτωση 10%,  σε 3, 6 ή 9 δόσεις
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019                                     
(Οκτώβριος  2019- Ιούνιος  2020)

Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες /Performance and  VisualArts -- Εργαστήριο για την Τέχνη

Η Εγκατάσταση (Installation art). ως ένα εικαστικό γεγονός αποτελεί μια αυτόνομη οντότητα όπως η Performance art και το video art . Η Σκηνογραφία έχει το στοιχείο του χρόνου, μέσα από το κινούμενο σώμα του ηθοποιού, ως αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης της. Ποια μπορεί να είναι η σχέση ανάμεσα τους; Ποια  είναι η σχέση τους με το σύγχρονο Θέατρο.
κόστος συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 95 ευρώ
Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019
(Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020)             

ΝΕΟ – Δίμηνο Εργαστήριο με θέμα: «Στους κήπους του μικροσκοπικού»

Μια προσέγγιση στην γοητεία των παραμυθιών με σκοπό την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φαντασίας και της ποιητικής  αντίληψης μέσα από το παραμύθι.
To Εργαστήριο εστιάζει στη θεατρική και σκηνογραφική απόδοση των παραμυθιών.
κόστος συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 95 ευρώ
(Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2019)

Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής  μιας Σκηνογραφικής πρότασης.

κόστος συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 95 ευρώ
 (Ιανουάριος - Ιούνιος 2020)

Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού - Προετοιμασία  Portfolio

απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές πάνω στην Σκηνογραφία σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού (ιδιαίτερο μάθημα  κόστους 30 ευρώ / μάθημα συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%))

 

Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2019-2020

Στο Νέο κύκλο ανεξάρτητων Εργαστηρίων και διαλέξεων προγραμματίζονται μικρής διάρκειας Εργαστήρια /workshops και Εργαστήρια με  διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και έρευνα σε θέματα όπως :
Θέατρο, Ψηφιακό θέατρο, Κοστούμι  στο Θέατρο,  Σύγχρονο κοστούμι,  Κίνηση και Χώρος, Μάσκα και Μεταμόρφωση, Παραστατικές Τέχνες(visualArts)  κ.ά.

Νέοι συνεργάτες του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA: Άγγελος Μέντης, Δήμητρα Τρούσα,  Μυρτώ Σαρμά, Αλέγια Παπαγεωργίου, Edgen Lame, κ.ά  καλλιτέχνες  από τον χώρο του Θεάτρου και της Τέχνης.                     

Το αναλυτικό πρόγραμμα  με περισσότερα  Εργαστήρια  θα ανακοινωθεί σύντομα.

Προτεινόμενα  Εργαστήρια /workshopsμέχρι στιγμής:

 

EmbodiedProcess – Εργαστήριο / Workshop  6  ωρών με την Αλέγια Παπαγεωργίου και τον Edgen Lame

Στόχος του εργαστήριου είναι να έρθουμε σε επαφή με ένα άλλο κομμάτι της σκηνογραφίας, αυτού όπου το σώμα έρχεται σε διάλογο με το υλικό. Αποτέλεσμα αυτού του διάλογου είναι η δημιουργία νέων χώρων οι οποίοι φανερώνονται από τα υλικά που χρησιμοποιούμε και αποτυπώνονται με την κίνηση.
(το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)
(Οκτώβριος 2019)

ΝΕΟ – η σημασία  της  έρευνας - artisticresearch - Εργαστήριο  6 ωρών με την ΜΑ Σκηνογράφο και Εικαστικό Μαρία Χανιωτάκη

κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Ιανουάριος 2020)

ΝΕΟ – η προετοιμασία  ενός portfolio – Εργαστήριο 4 ωρών με την ΜΑ Σκηνογράφο και Εικαστικό  Μαρία Χανιωτάκη

κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Φεβρουάριος 2020)

ΝΕΟ - 21ος Αιώνας: Σύγχρονες Παραστατικές Προσεγγίσεις. Από την διάσπαση στην σύνθεση με την Μυρτώ Σαρμά, Ενδυματολόγο/ Εικαστικό  και την Δήμητρα Τρούσα, ΜΑ Multimedia Artist / Σκηνογράφο.

To εργαστήριο θα εξερευνήσει τις παραστατικές τάσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση της ψηφιακής τεχνολογίας στο πεδίο των παραστατικών τεχνών. (το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)

NEO -η θεατρική μορφή τα εργαλεία της μεταμόρφωσης- με τον Σκηνογράφο και Ενδυματολόγο  Άγγελο  Μέντη.

Ποιά θα ήταν η δική μας ματιά σε μια ιστορία; Πώς προσεγγίζουμε εμείς ένα ρόλο για να του δώσουμε μορφή; Πώς φανταζόμαστε την όψη του; Πώς τρέφουμε την φαντασία μας και πώς χρησιμοποιούμε τη μεταμορφωτική της δύναμη δημιουργικά; Πώς μπορούμε να βοηθηθούμε από την τέχνη και τη φύση; Πως καλλιεργούμε την αισθαντικότητα και την ελευθερία που τα παιδιά από την φύση τους προσεγγίζουν τα πράγματα στο παιχνίδι τους;
Ανακατεύοντας εικόνες, υλικά και αντικείμενα θα δώσουμε στις μορφές έργων πολύ διαφορετικών στο ύφος, στο ήθος, στο χώρο και στο χρόνο την δική μας ερμηνεία.         (το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)
 (Ιανουάριος – Μάρτιος 2020/διάρκεια 3 μήνες)

 

Υποβολή αιτήσεων για όλα τα τμήματα στο website :
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99

 

Ιστορικό  του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA:


Δημοσίευση της Εφημερίδας « το Βήμα» : http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=111

Πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκίνησαν έχοντας ως πυρήνα το δημιουργικό και ερευνητικό στόχο του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και συνεχίστηκαν με επιτυχία όπως: η δημιουργία της Παράστασης στο Bios «Ανάποδη κλωστή» και στη συνέχεια της Παράστασης στο Θέατρο Άσκηση « η Ανάποδη κλωστή- το παραμύθι». Οι δύο παραστάσεις είχαν εξ αρχής τη φιλοσοφία της δημιουργίας μιας παράστασης δίχως θεατρικό κείμενο αλλά βασισμένη στην εμπιστοσύνη της αυθόρμητης έκφρασης. Η παράσταση βασίστηκε περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο.

Ακόμη οι Εκθέσεις των αποφοίτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και οι Ατομικές Εκθέσεις των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη έχουν φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο στο Ν. Ψυχικό, στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου κ.ά.

 Το 2015 το Εργαστήριο Σκηνογραφίας συμμετείχε με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ) - student section στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας  Prague Quadreniall  PQ 2015 στην Πράγα με το θεατρικό έργο " Όρνιθες" του Αριστοφάνη και με τις εργασίες των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη.

 Το 2016 το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA στη συνέχεια της Έκθεσης στην Πράγα συμμετείχε στην Έκθεση [OUT]TOP/AS στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς.

Οι πάνω από 300 απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας καθώς και η συνέχεια πολλών εξ αυτών με επιτυχία στον Θεατρικό η καλλιτεχνικό χώρο η σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων στο εξωτερικό είναι η ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την εκπαιδευτική και δημιουργική μας πορεία. προσθέτοντας διαρκώς την ενημέρωση για τις διεθνείς νέες κατευθύνσεις στο χώρο της Τέχνης του Θεάτρου και της Σκηνογραφίας.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA ξεκίνησε φιλική συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα της Σκηνογραφίας MA programme Scenography του HKU/Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ολλανδία https://www.hku.nl/ με ένα σεμινάριο της κ. Henny Dörr, Course Leader του MA programme  Scenography που έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.
Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 οι σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA συναντήθηκαν με την κ. Tjallien Walma van der Molen • Lecturer MFA Scenography, HKU • University of the Arts και τον κ. Maze de Boer, Designer and Lecturer at the Master Scenography HKU • University of the Arts για ένα Σεμινάριο με θέμα: 'Scenography is all around you'.  Τον Νοέμβριο του 2018 η κ. Μαρία Χανιωτάκη επισκέφτηκε την Ουτρέχτη και το HKU.

 

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching


(φωτογραφίες από Εκθέσεις αποφοίτων από την Έκθεση στην Πράγα και στο Μουσείο Μπενάκη)

 
 
Άλλα Events
H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Εισαγωγή στο Ψηφιακό Θέατρο
ΝΕΟ Θερινό Πρόγραμμα 2020
Τμήματα και δίδακτρα ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 - 2021
Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας 2020 - 2021
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
ΝΕΟ Εργαστήριο/workshop: « Η καλλιέργεια του βλέμματος» η θεατρική μορφή τα εργαλεία της μεταμόρφωσης με τον Σκηνογράφο και Ενδυματολόγο Άγγελο Μέντη
Φωτογραφίες από το Σεμινάριο με θέμα: 'Scenography is all around you'
Νέο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης Theatre Design/ Scenography
Φωτογραφίες από το Σεμινάριο με θέμα: "Embodied Process"
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus