Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019 - 2020 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA - ΝΕΑ τμήματα και δίδακτρα.
9/5/2019

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA δεδομένου της οικονομικής κρίσης προχώρησε στη μείωση των διδάκτρων σε όλα τα τμήματα από το 2017

 

Το ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ  2019-2020 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA

Όλα τα Εργαστήρια έχουν θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο.

 


(φωτογραφία από το εργαστήριο/workshop με θέμα: " Φωτισμός - Lighting Design" με τον κ. Θ. Οικονομάκο.- από την εργασία της σπουδάστριας Hannah Runge (Θέατρο της ΑΣΚΤ , Ιούνιος 2018))

 

Ετήσιο  Εργαστήριο Σκηνογραφίας –Σκηνογραφία  και Δραματουργία

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας εδώ: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=13
Ετήσιο κόστος συμμετοχής για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας (Οκτ- Ιουν): 1100 ευρώ 
Φοιτητές , ηθοποιοί ,οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι εκπαιδευτικοί λόγω έκπτωσης στα δίδακτρα: 990 ευρώ/έτος
(Στα δίδακτρα  συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση  29% οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και οι συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών καθηγητών) .

Τα δίδακτρα καταβάλλονται άπαξ με έκπτωση 10%,  σε 3, 6 ή 9 δόσεις.
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019                                    
(Οκτώβριος  2019 - Ιούνιος  2020)

 

Εργαστήριο για την Τέχνη - Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες

Performance space  and  Visual Arts
Κόστος συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
Φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 95 ευρώ                  
Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019
(Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019)

 

Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής  μιας Σκηνογραφικής πρότασης.

Κόστοςς συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 95 ευρώ
(Ιανουάριος - Ιούνιος 2020)

 

Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού - Προετοιμασία  Portfolio

απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές πάνω στην Σκηνογραφία σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού (ιδιαίτερο μάθημα  κόστους 30 ευρώ / μάθημα συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%))

 

Τον Ιούλιο προγραμματίζεται κύκλος μαθημάτων e-learning με θέμα:

« Εισαγωγή στη Σκηνογραφία» - Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αρχές Ιουνίου)

Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2019-2020
Νέοι συνεργάτες του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA θα είναι ο Άγγελος Μέντης, η Δήμητρα Τρούσα, η Μυρτώ Σαρμά, η Αλέγια Παπαγεωργίου, ο Edgen Lame, η Βίκυ Ρουμπέκα  κ.ά  καλλιτέχνες  που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στο Νέο κύκλο ανεξάρτητων Εργαστηρίων και διαλέξεων προγραμματίζονται μικρής διάρκειας Εργαστήρια /workshops με την κ. Μαρία Χανιωτάκη και Εργαστήρια με  διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και έρευνα σε θέματα όπως :
Θέατρο, Ψηφιακό θέατρο, Σύγχρονο κοστούμι, Κίνηση και Χώρος, Μάσκα και Μεταμόρφωση, Παραστατικές Τέχνες(visualArts) κ.ά.

 

Embodied Process – Εργαστήριο / Workshop  6  ωρών με την Αλέγια Παπαγεωργίου και τον Edgen Lame

Στόχος του εργαστήριου είναι να έρθουμε σε επαφή με ένα άλλο κομμάτι της σκηνογραφίας, αυτού όπου το σώμα έρχεται σε διάλογο με το υλικό. Αποτέλεσμα αυτού του διάλογου είναι η δημιουργία νέων χώρων οι οποίοι φανερώνονται από τα υλικά που χρησιμοποιούμε και αποτυπώνονται με την κίνηση.
(το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)
(Οκτώβριος 2019)

 

Το κοστούμι  στο  σύγχρονο  θέατρο και  το  χορό – Εργαστήριο  6 ωρών με την  Μαρία Χανιωτάκη

κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Νοέμβριος  2019)

 

ΝΕΟ  «Τα παιχνίδια και τα κουκλόσπιτα» - Εργαστήριο  6 ωρών με την  Μαρία Χανιωτάκη

Μια εισαγωγή στη Σκηνογραφία  αλλά και τη σχέση της με την Τέχνη  με οδηγό  τη φαντασία  μέσα από το  παιχνίδι τις  κούκλες και τα κουκλόσπιτα – Μια συνέχεια του Εργαστηρίου « η γοητεία των παραμυθιών»
κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Δεκέμβριος  2019)

 

ΝΕΟ – η σημασία  της  έρευνα - artistic research - Εργαστήριο  6 ωρών με την Μαρία Χανιωτάκη

κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Ιανουάριος 2020)

 

ΝΕΟ – η προετοιμασία  ενός portfolio – Εργαστήριο 4 ωρών με την Μαρία Χανιωτάκη

κόστος συμμετοχής: 50  ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
(Φεβρουάριος 2020)

 

ΝΕΟ - 21ος Αιώνας: Σύγχρονες Παραστατικές Προσεγγίσεις. Από την διάσπαση στην σύνθεση με την Μυρτώ Σαρμά, Ενδυματολόγο/ Εικαστικό  και την Δήμητρα Τρούσα, ΜΑ Multimedia Artist / Σκηνογράφο.

To εργαστήριο θα εξερευνήσει τις παραστατικές τάσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση της ψηφιακής τεχνολογίας στο πεδίο των παραστατικών τεχνών. (το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)
(Δεκέμβριος 2019 – Μάιος 2020 /διάρκεια 6 μήνες)

 

NEO -η θεατρική μορφή τα εργαλεία της μεταμόρφωσης- με τον Σκηνογράφο και Ενδυματολόγο  Άγγελο  Μέντη.

Ποιά θα ήταν η δική μας ματιά σε μια ιστορία; Πώς προσεγγίζουμε εμείς ένα ρόλο για να του δώσουμε μορφή; Πώς φανταζόμαστε την όψη του; Πώς τρέφουμε την φαντασία μας και πώς χρησιμοποιούμε τη μεταμορφωτική της δύναμη δημιουργικά; Πώς μπορούμε να βοηθηθούμε από την τέχνη και τη φύση; Πως καλλιεργούμε την αισθαντικότητα και την ελευθερία που τα παιδιά από την φύση τους προσεγγίζουν τα πράγματα στο παιχνίδι τους;
Ανακατεύοντας εικόνες, υλικά και αντικείμενα θα δώσουμε στις μορφές έργων πολύ διαφορετικών στο ύφος, στο ήθος, στο χώρο και στο χρόνο την δική μας ερμηνεία.         (το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί αρχές Σεπτεμβρίου)
(Ιανουάριος – Μάρτιος 2020/διάρκεια 3 μήνες)

 

ΝΕΟ – Κατασκευές  στο Θέατρο με την Βίκυ Ρουμπέκα, Κατασκευάστρια φροντιστηρίου, πρακτικών εφέ και ειδικών επεξεργασιών  κοστουμιών.

(περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο θα ανακοινωθούν σύντομα)

 

Πληροφορίες: τηλ 2106728936

> Υποβολή αιτήσεων για όλα τα τμήματα στο website

 

 

Ιστορικό  του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA:

Δημοσίευση της Εφημερίδας « το Βήμα» : http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=111

Πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκίνησαν έχοντας ως πυρήνα το δημιουργικό και ερευνητικό στόχο του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και συνεχίστηκαν με επιτυχία όπως: η δημιουργία της Παράστασης στο Bios «Ανάποδη κλωστή» και στη συνέχεια της Παράστασης στο Θέατρο Άσκηση « η Ανάποδη κλωστή- το παραμύθι». Οι δύο παραστάσεις είχαν εξ αρχής τη φιλοσοφία της δημιουργίας μιας παράστασης δίχως θεατρικό κείμενο αλλά βασισμένη στην εμπιστοσύνη της αυθόρμητης έκφρασης. Η παράσταση βασίστηκε περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο.

Ακόμη οι Εκθέσεις των αποφοίτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και οι Ατομικές Εκθέσεις των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη έχουν φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο στο Ν. Ψυχικό, στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου κ.ά.

 Το 2015 το Εργαστήριο Σκηνογραφίας συμμετείχε με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ) - student section στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας  Prague Quadreniall  PQ 2015 στην Πράγα με το θεατρικό έργο " Όρνιθες" του Αριστοφάνη και με τις εργασίες των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη.

 Το 2016 το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA στη συνέχεια της Έκθεσης στην Πράγα συμμετείχε στην Έκθεση [OUT]TOP/AS στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς.

Οι πάνω από 300 απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας καθώς και η συνέχεια πολλών εξ αυτών με επιτυχία στον Θεατρικό η καλλιτεχνικό χώρο η σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων στο εξωτερικό είναι η ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την εκπαιδευτική και δημιουργική μας πορεία. προσθέτοντας διαρκώς την ενημέρωση για τις διεθνείς νέες κατευθύνσεις στο χώρο της Τέχνης του Θεάτρου και της Σκηνογραφίας.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA ξεκίνησε συνεργασία με το μεταπτυχιακό τμήμα της Σκηνογραφίας MA programme Scenography του HKU/Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, Ολλανδία https://www.hku.nl/ με ένα σεμινάριο της κ. Henny Dörr, Course Leader του MA programme  Scenography που έγινε στην Αθήνα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 με τους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.
Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 οι σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA συναντήθηκαν με την κ. Tjallien Walma van der Molen • Lecturer MFA Scenography, HKU • University of the Arts και τον κ. Maze de Boer, Designer and Lecturer at the Master Scenography HKU • University of the Arts για ένα Σεμινάριο με θέμα: 'Scenography is all around you'.
Τον Νοέμβριο του 2018 η κ. Μαρία Χανιωτάκη επισκέφτηκε την Ουτρέχτη και το HKU.

 

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


(φωτογραφίες από Εκθέσεις αποφοίτων από την Έκθεση στην Πράγα και στο Μουσείο Μπενάκη)

 
 
Άλλα Events
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2019
ΝΕΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ : « Σκηνογραφία -η Σκηνογραφία σήμερα /Scenographytoday»
Φωτογραφίες από το Σεμινάριο με θέμα: 'Scenography is all around you'
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
Ψηφιακό Θέατρο: Νέα Μέσα, Νέα Παραστατικά είδη - Ψηφιακή Σκηνογραφία με την ΜΑ MultimediaArtist και Σκηνογράφο Δήμητρα Τρούσα
Νέο Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης-Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2019)
Το κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο και το χορό – Δίμηνο  εργαστήριο (Νοέμβριος και  Δεκέμβριος 2018)
Η Σκηνογραφία στη γοητεία των Παραμυθιών - Δραματοποίηση και σκηνογραφία των παραμυθιών - το Παιδικό Θέατρο
ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA)
Νέο Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης-Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2018)
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus