Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022
20/9/2021

22 χρόνια Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA

To Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες που έχουν προκύψει και λόγω του COVID-19 αποφάσισε να διατηρήσει μειωμένα τα δίδακτρα στο ετήσιο πρόγραμμα και για το 2022/2023.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA θα συμμετέχει με την ελληνική αποστολή (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση PQ2023 στην Πράγα, τον Ιούνιο του 2023.


(φωτογραφίες από το workshop με τους σπουδαστές του LSA με θέμα “Scenography is all around you” με την κ.Tjallien Walma van der Molen (Lecturer MFA Scenography, HKU) και τον κ. Maze de Boer (Designer and Lecturer at the Master Scenography HKU) που έγινε στην Αθήνα το 2019 )

 

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022 - 2023
ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΡΑ
 
Όλα τα Εργαστήρια έχουν θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο και δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας
Σκηνογραφία και Δραματουργία -Theatre Design/Scenography(Οκτώβριος 2022 - Ιούνιος 2023)
Έναρξη μαθημάτων: Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για το ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας εδώ:
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=13

Δίδακτρα: Συνολικό κόστος συμμετοχής για το Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας (Οκτ-Ιουν): 990 ευρώ. Έκπτωση δικαιούνται οι: φοιτητές, ηθοποιοί, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και εκπαιδευτικοί: 900 ευρώ
Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 3 ή 6 ή 9 δόσεις, ή άπαξ με έκπτωση 10%.
(Στα  δίδακτρα  συμπεριλαμβάνονται η φορολογική επιβάρυνση, οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, καθώς και η συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών/καθηγητών)
Εγγραφή: 45 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)

Στο Εργαστήριο πρόκειται να λειτουργήσουν επιπλέον τα ΤΜΗΜΑΤΑ:

 • Εργαστήριο Performance Design (Νοέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023)
  Το Νέο Εργαστήριο, με το διεθνή όρο Performance design, αποτελεί 2ο ΕΤΟΣ ΣΠΟΥΔΗΣ για παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επέκτασης στη σπουδή της Σκηνογραφίας. Το πρακτικό μέρος εστιάζει στη δημιουργία εργασίας (project)που δεν βασίζεται σε θεατρικό κείμενο. Σκοπός είναι η έρευνα σε πεδία όπως:
  δραματουργία, σημειωτική, χρώμα, σύνθεση, κοστούμι, μακέτα, σχέση σκηνογραφίας και παραστατικών τεχνών(visual arts) σκηνογραφία και δημόσιοι χώροι (site – specific performances), εικονική πραγματικότητα(virtual reality) και Performance space, ψηφιακή σκηνογραφία, διευρυμένη Σκηνογραφία (Scenography Expanded) κ.ά.
  Το Εργαστήριο γίνεται μια φορά την εβδομάδα με μαθήματα διάρκειας δύο ωρών και περιέχει θεωρητικό και πρακτικό περιεχόμενο.
  Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
  Δίδακτρα:100 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)
 • Δίμηνο Εργαστήριο για το κοστούμι/Costume in Performance (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2022)
  Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022
  Σύνολο διδάκτρων διμήνου: 300 ευρώ  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)
 • Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας σκηνογραφικής πρότασης. (Ιανουάριος - Ιούνιος 2023)
  Έναρξη μαθημάτων: Ιανουάριος 2023
  Δίδακτρα: 120 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)
 • Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού/Προετοιμασία Portfolio απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές στη Σκηνογραφία σε μεταπτυχιακά προγράμματα  Πανεπιστημίων του εξωτερικού -ιδιαίτερο μάθημα διάρκειας μιάμισης ώρας                                                                      Δίδακτρα:50 ευρώ/ μάθημα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)
 • Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων (workshops)/Διαλέξεων 2022 - 2023 με διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που προσκαλούνται από το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA.
  Θέματα: θέατρο, χορός, τέχνη, επιστήμη και τέχνη, βυζαντινή τέχνη, παραστατικές Τέχνες(visualarts), θέατρο σκιών, μάσκα και σύγχρονο θέατρο, ψηφιακό θέατρο - ψηφιακή σκηνογραφία, φωτισμός (lightingdesign), υποκριτική και performance design, σχεδιασμός εκθέσεων, το κοστούμι (costume design), κινηματογράφος, σκηνοθεσία και σκηνογραφία κ.ά.  
  Το πρόγραμμα ανακοινώνεται εγκαίρως με email, στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr, στο Instagram https://www.instagram.com/lsa_athens/ και
  στην επίσημη σελίδα του LSA στο FB:https://www.facebook.com/scenography/?ref=bookmarks)

 

Λόγω του Covid -19 και των μέτρων προστασίας τα μαθήματα διεξάγονται μέσω πλατφόρμας διαδικτυακού μαθήματος σε συνδυασμό με συναντήσεις στο χώρο του Εργαστηρίου, για το πρακτικό μέρος των μαθημάτων.

Υποβολή αιτήσεων στο website :
http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 
 
Άλλα Events
NEO - Performance Design
Online ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA) 2022
Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας 2022 - 2023
ΝΕΟ - Tο κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2021)
online ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ LSA 2020 και 2021
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2020 -2021 LSA
ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ 2020 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA - online
H ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
ΝΕΟ Θερινό Πρόγραμμα 2020
Τμήματα και δίδακτρα ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2020 - 2021
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus