Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography (LSA)
Εργαστήριο για την Τέχνη

Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography (LSA) :
ΝΕΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA 2016-2017 - Έναρξη Εγγραφών Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016
 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA ) :

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ : EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η μελέτη της Σκηνογραφίας και της Ενδυματολογίας στο Θέατρο, το Χορό, την Όπερα και τον Κινηματογράφο.Το Εργαστήριο βρίσκεται με ιδιαίτερη επιτυχία στον 16ο χρόνο λειτουργίας του. Οι σπουδαστές εισχωρούν στην ουσία των δυναμικών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη μελέτη μιας Σκηνογραφικής και Ενδυματολογικής πρότασης  όπως αυτή μελετάται διεθνώς.

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  PragueQuadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design & Space και την ομάδα deviant GaZe  παρουσιάζoυν την έκθεση [OUT]TOP/AS στο κτήριο της οδού Πειραιώς από 22 Σεπτεμβρίου 2016 έως 20 Νοεμβρίου.
Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας Laboratory of Scenography, Athens (LSA) www.mariachaniotaki.gr συμμετέχει με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (student section) με θέμα: "Όρνιθες " του Αριστοφάνη

 

Το Εργαστήριο έχει σαν αρχή του τη νέα ματιά στο σύγχρονο παγκόσμιο Θέατρο και την Τέχνη.  ( PragueQuadrennial  http://www.pq.cz/en/scenography-education )

Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την Έκθεση των αποφοίτων του στην Αθήνα( η Έκθεση των αποφοίτων για το 2015 έγινε στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου την Τετάρτη 10 Ιουνίου). Το Εργαστήριο απευθύνεται  σε ζωγράφους, γλύπτες, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, σπουδαστές εικαστικών και θεατρικών σπουδών, διακοσμητές , ηθοποιούς, χορευτές και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν βαθύτερα την Σκηνογραφία.  Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου

Το Εργαστήριο είναι διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριο – Ιούνιο) και συνεργάζεται με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον Χώρο του Θεάτρου του Χορού και του Κινηματογράφου.

Για την εγγραφή στο Εργαστήριο είναι απαραίτητο  να προηγηθεί συνέντευξη (interview) και υποβολή Βιογραφικού.

Πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκίνησαν έχοντας ως πυρήνα το δημιουργικό και ερευνητικό στόχο του Εργαστηρίου  και συνεχίστηκαν με επιτυχία όπως η δημιουργία  της Παράστασης στο Bios «Ανάποδη κλωστή» και στη συνέχεια της Παράστασης στο Θέατρο  Άσκηση  « η Ανάποδη κλωστή- το παραμύθι» με την ισότιμη συμμετοχή με τους επαγγελματίες ηθοποιούς (οι δύο ήταν ηθοποιοί από το εξωτερικό (Σουηδία και Ν. Αμερική) δύο νέων με αναπηρία από την Εταιρία προστασίας σπαστικών κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε παράσταση που απευθυνόταν σε παιδιά. Επίσης και οι δύο παραστάσεις είχαν εξ αρχής τη φιλοσοφία της δημιουργίας μιας παράστασης δίχως θεατρικό κείμενο αλλά βασισμένη στην εμπιστοσύνη της αυθόρμητης έκφρασης . Η παράσταση βασίστηκε περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο. Οι κριτικές ήταν ιδιαίτερα επαινετικές και για τις δύο παραστάσεις.
Ακόμη σημαντικές και ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν  οι Εκθέσεις των αποφοίτων στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο στο Ν. Ψυχικό στο χώρος Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι» ,στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου  και στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν- Φρυνίχου καθώς και οι Ατομικές Εκθέσεις των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη .
Οι πάνω από 300 απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας καθώς και η συνέχεια πολλών εξ αυτών με επιτυχία στον Θεατρικό η καλλιτεχνικό χώρο η σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι η ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα προσθέτοντας διαρκώς τις διεθνείς νέες τάσεις της Τέχνης του Θεάτρου και της Σκηνογραφίας στην εκπαιδευτική και δημιουργική μας πορεία.
http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching
http://www.pq.cz/en/scenography-education

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ : Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA  τα δίδακτρα θα παραμείνουν, λόγω της οικονομικής κρίσης, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος ώστε να είναι  εφικτή  η παρακολούθηση  με ποιότητα σπουδής σε όλα τα επίπεδα.

Ετήσιο κόστος συμμετοχής : 1200 ευρώ 
(Στα δίδακτρα  ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση  29% συμπεριλαμβάνονται οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και οι συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών καθηγητών)  
Φοιτητές , Ηθοποιοί ,οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι Εκπαιδευτικοί λόγω έκπτωσης στα δίδακτρα : 1000 ευρώ/έτος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%).
Τα δίδακτρα καταβάλονται σε 3, 6 ή 9 δόσεις.
Διάρκεια σπουδων 9 μήνες.

 

ΤΜΗΜΑ  ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ    (2ο έτος σπουδής)

Πρόκειται για ένα Εργαστήριο που εστιάζει περισσότερο πάνω στην προετοιμασία της μακέτας και του Portfolio. Αφορά περισσότερο  παλαιότερους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να εργαστούν για ένα νέο θεατρικό κείμενο  πάνω στην μακέτα και στην υλοποιήση της σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης και να συμμετέχουν στην Έκθεση αποφοίτων .                   
Το εργαστήριο δεν περιέχει θεωρητικό μέρος  και   γίνεται δύο φορές τον μήνα.
Έναρξη : Οκτωβρίος 2016
Κόστος συμμετοχής : 75 ευρώ/μήνα (ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση).

 

ΤΜΗΜΑ : ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ 2016

Το Εργαστήριο Performance Art –Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη έχει στόχο την μελέτη και την προσέγγιση της Καλλιτεχνικής έκφρασης (2o έτος σπουδής). Θέματα του Εργαστηρίου είναι:

Performance Art (space/time Art) ,Installation Art  ,Video Art , το έργο Τέχνης , η εικόνα και το Βλέμμα , ο χρόνος στην Τέχνη
η Ποιητική του Χώρου ,  η κίνηση (το σώμα και ο χώρος), η Μουσική Ποιητική  κ.α.

Το Εργαστήριο για την Τέχνη LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  PragueQuadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Η Έκθεση θα παρουσιαστεί  στη Αθήνα το 2016 .

Στα πλαίσια  του Εργαστηρίου Video (συχνά σπάνιο υλικό), Βιβλιογραφία και  επισκέψεις διακεκριμένων  Καλλιτεχνών που συμμετέχουν για την ουσιαστική μελέτη των θεμάτων του Εργαστηρίου. Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με Ατομική Έκθεση του σπουδαστή σε Αίθουσα Τέχνης της Αθήνας.

Το εργαστήριο γίνεται μια φορά της εβδομάδα είναι διάρκειας ενός έτους με έναρξη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, φοιτητές , ηθοποιούς  κ.ά.)

Ετήσιο κόστοςσυμμετοχής : 770ευρώ  (Στα δίδακτρα ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση).
Τα δίδακτρα καταβάλονται σε 3, 6 ή 9 δόσεις.
Διάρκεια σπουδών 9 μήνες

 

ΤΜΗΜΑ:ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 2016  (Διάρκειας 3 ημερών)

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας δημιουργήθηκε το ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ και το ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ με στόχο μια βαθύτερη ματιά στην μελέτη μιας Σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης.
Οι σπουδαστές εισχωρούν στην ουσία των δυναμικών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη μελέτη μιας Σκηνογραφικής και Ενδυματολογικής πρότασης όπως αυτή μελετάταιδιεθνώς.
Το Θερινό Εργαστήριο εισάγει τους σπουδαστές σε μια διαδικασία έρευνας και ανάλυσης πάνω στο Θεατρικό κείμενο και στους χαρακτήρες. Οι σπουδαστές εισχωρούν στην μελέτη των δυναμικών αυτών στοιχείων που είναι απαραίτητοι για τον ηθοποιό και την Σκηνογραφία κατά την μελέτη ενός Θεατρικού έργου. Στο τέλος αυτού του Εργαστηρίου θα προκύψει σε κάθε σπουδαστή φάκελος(portfolio) με υλικό από σκίτσα τρισδιάστατες κατασκευές και σχέδια για Σκηνικό και για κουστούμι.

 

Νέα τμήματα - αναλυτικά

ΤΜΗΜΑ: ΔΙΜΗΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ  (Νοέμβριος 2015 , Δεκέμβριο 2015)

(συνέχεια σπουδής και εφαρμογής του εργαστηρίου Σκηνογραφίας)

Το Εργαστήριο απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται να μελετήσουν τον σχεδιασμό του ενδύματος στο Θέατρο τον χορό και τον Κινηματογράφο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην μελέτη της κίνησης ,της σχέσης του Σώματος με τον Χώρο καθώς και στην υλοποίηση και εφαρμογή μια ενδυματολογικής πρότασης (υφάσματα ,υλικά , κατασκευή στοιχείων όπως καπέλα μάσκες σκηνογραφικά αντικείμενα).
Το Εργαστήριο  εστιάζει  σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής .
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου να παρακολουθούν δυνατότητες εφαρμογής μιας πρότασης(πρόβες σε προετοιμασία παράστασης δυνατότητα σχεδιασμού ενός στοιχείου από κουστούμι μετά από παρακολούθηση πρόβας, επισκέψεις σε κατασκευαστές σκηνογραφικών αντικειμένων( καπέλα ,μαριονέτες, μάσκες, κοσμήματα κ.ά.)

Το Σεμινάριο έχει θεωρητικό και πρακτικό χαρακτήρα και γίνεται μια φορά την εβδομάδα απογευματινή ώρα
Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους. θα μπορούν να τις εκθέσουν στην Έκθεση των αποφοίτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας(LSA)  τον Ιούνιο. Στο Σεμινάριο θα κληθούν ως εισηγητές- συνεργάτες του Εργαστηρίου.
            
Κόστος συμμετοχής:  200 ευρώ (ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)

 

ΤΜΗΜΑ:ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΙΑΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ (Ιανουάριος-Ιούνιος 2016)

 (συνέχεια σπουδής και εφαρμογής του εργαστηρίου Σκηνογραφίας)

 Το Εργαστήριο απευθύνεται σε εκείνους που ενδιαφέρονται να μελετήσουν την εφαρμογή του Σκηνικού στο θέατρο και τον χορό.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην μελέτη της σχέσης του Σώματος με τον Χώρο καθώς και στην υλοποίηση και εφαρμογή μιας σκηνογραφικής πρότασης (υλικά, κατασκευή σκηνογραφικών αντικειμένων μακέτες, σχέδια για κουστούμια, portfolio κλπ).  Το Εργαστήριο αποτελεί συνέχεια της σπουδής του εργαστηρίου Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Έχει πρακτικό χαρακτήρα και γίνεται μια φορά την εβδομάδα απογευματινή ώρα. Απευθύνεται και σε παλαιότερους σπουδαστές που επιθυμούν να συνεχίσουν το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας .

Οι σπουδαστές που θα ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους, θα μπορούν να τις εκθέσουν στην Έκθεση των αποφοίτων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας τον Ιούνιο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυνατότητες εφαρμογής μιας πρότασης (πρόβες σε προετοιμασία παράστασης, στήσιμο σκηνικού στο Θέατρο, υλικά και σκηνογραφικά αντικείμενα, στήσιμο και σχεδιασμό φωτισμού μιας παράστασης). Θα μελετηθούν επίσης στοιχεία εφαρμογής κοστουμιού και σκηνογραφικών αντικειμένων (μάσκες, καπέλα, props).
Στο Εργαστήριο θα κληθούν ως εισηγητές συνεργάτες του Εργαστηρίου
 
Κόστος συμμετοχής: 470 ευρώ ( ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση)
Τα δίδακτρα καταβάλονται άπαξ ή σε 3 δόσεις.

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Προετοιμασία Potfolio και προετοιμασία για το κείμενο (essay)

Απευθύνεται σε αποφοίτους Πανεπιστημίου (ΑΣΚΤ,Θεατρολογίας, Αρχιτεκτονικής κ.ά)η σε μαθητές Λυκείου και ΙΒ που προετοιμάζονται για βασική η μεταπτυχιακή σπουδή στην Σκηνογραφία και επιθυμούν να σπουδάσουν σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Έως σήμερα το ποσοστό επιτυχίας σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού των σπουδαστών του Εργαστηρίου είναι 100%)

To Εργαστήριο απευθύνεται και σε παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν βασικές η μεταπτυχιακές σπουδές στην Σκηνογραφία στο εξωτερικό.

Η προετοιμασία γίνεται σε ιδιαίτερο μάθημα και μπορεί να πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννόησης για το κόστος και τις ώρες παρακολούθησης.
Σε περίπτωση που ο σπουδαστής επιθυμεί να παρακολουθήσει ταυτόχρονα κάποιο από τα τμήματα του Εργαστηρίου, για το διάστημα της προετοιμασίας του Portfolio, επιβαρύνεται κατά 35 ευρώ/μήνα στα δίδακτρα του κόστους συμμετοχής του αντίστοιχου τμήματος.
 

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ/ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2016- 2017

ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  www.mariachaniotaki.gr
Για το Νέο Ακαδημαϊκό έτος 2016 -2017 προγραμματίζονται από το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA Εργαστήρια(workshops και Masterclasses) και διαλέξεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες με θέματα όπως:

 • Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
  (Διήμερο εργαστήριο)
 • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PORTFOLIO
  (Διήμερο εργαστήριο)
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
  (Διήμερο εργαστήριο)
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (Ιστορία της Φωτογραφίας, Street Photography, Food Photography, Portrait photography, Black and white photography κ.α)
  (σειρά εβδομαδιαίων μαθημάτων)
 • ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  (Acting and Performance space)
  Μέσα από νέα έργα και κείμενα από ασκήσεις και τεχνικές - εμβαθύνουμε την εργασία για το χαρακτήρα και το συναίσθημα. Μελέτη της σωματικής και φωνητικής εργασία σε σχέση με το χώρο.
 • ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ (Visual Arts)
  (σειρά μαθημάτων)
 • ΑΡXITEKTONIKH KAI XΩΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
  Το εργαστήριο αυτό προσφέρει μια ευκαιρία για αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες να μελετήσουν τον αστικό χώρο και να φανταστούν ξανά καθημερινούς χώρους.
  (σειρά μαθημάτων)
 • ΚΑΛΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
  (Διήμερο εργαστήριο)
 • Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
  (σειρά μαθημάτων)
 • ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ
  (Διήμερο εργαστήριο)

 

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ –ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. (19 Σεπτεμβρίου 2016 - 20 Νοεμβρίου 2016) στην Έκθεση  [OUT]TOP/AS

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA συμμετείχε με τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη με την ελληνική αποστολή (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα PQ2015.
 Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τη Διεθνή Έκθεση Prague Quadrennial of Performance Design & Space και την ομάδα deviant GaZe  παρουσιάζoυν την έκθεση [OUT]TOP/AS στο κτήριο της οδού Πειραιώς από 22 Σεπτεμβρίου 2016 έως 20 Νοεμβρίου.
Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας Laboratory of Scenography, Athens (LSA) www.mariachaniotaki.gr συμμετέχει με τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (student section) με θέμα: "Όρνιθες " του Αριστοφάνη

Η εγγραφή στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας  LSA  είναι 40 ευρώ .
Δίδεται άπαξ και δεν αφορά παλαιότερους σπουδαστές του εργαστηρίου  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΗΛ.: 210 6728936

 
Περιεχόμενα :
ΝΕΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA 2016-2017 - Έναρξη Εγγραφών Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016
Πρόγραμμα του Εργαστηρίου
Πώς να στηρίξετε το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2012
Συνεργάτες Εργαστηρίου
Portfolio Εργαστηρίου
Διάθεση σκηνογραφικών αντικειμένων
Σπουδαστές και Απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας και Performance Art
Απόφοιτοι
Φωτογραφίες από το εργαστήριο με θέμα "Μεταμορφώσεις του χώρου"
Φωτογραφίες από το εργαστήριο Γιώργου Μπινιάρη
Φωτογραφίες από το εργαστήριο για το σχεδιασμό κουστουμιού
Φωτογραφίες από το Εργαστήριο για το Σώμα και τον Χώρο με την Βασιλική Σαπχάζη της σχολής Λεκόκ
Φωτογραφίες της Μ.Χανιωτάκη από την έρευνα πριν την πλαστική μακέτα - Ένα ταξίδι αναζήτησης πάνω στο κείμενο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2006 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2007 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2008 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2009 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2010 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2011 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Kύκλος αυτόνομων σεμιναρίων 2010-2011
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2012 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2013 στο χώρο Τέχνης και Δράσης "Βρυσάκι" Βρυσακίου 17, Πλάκα
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2014 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2015
Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Εργαστηρίου με την ελληνική αποστολή του ΕΚΔΙΘ (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα PQ 2015
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2016
Φωτογραφίες από την συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στην έκθεση [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2017
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ και VIDEO από τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στην έκθεση [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη
Υποβολή αιτήσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus