Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography, Athens (LSA)
Εργαστήριο για την Τέχνη -Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες / Visual Arts and Performance

Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Εργαστήριο για την Τέχνη -Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες / Visual Arts and Performance
 


φωτογραφία από το Video Art " Waiting Room" της Αγγελικής Τομαρά- από τη συμμετοχή στην PQ2015

Το Εργαστήριο για την Τέχνη έχει στόχο την μελέτη της Καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς και νέο πρόγραμμα με τη μελέτη της ευρύτερης αντίληψης της Σκηνογραφίας και τη σχέση με τις Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance space).

Στο πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου η εργασία στηρίζεται στην ανάπτυξη και εξέλιξη της έρευνας (artisitc research).Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της τελικής του εργασίας (project) εφόσον ο σπουδαστής επιθυμεί με ατομική του Έκθεση η με τη συμμετοχή του στην ομαδική Έκθεση των αποφοίτων Σκηνογραφίας του Εργαστηρίου LSA .

Το εργαστήριο για την Τέχνη λειτουργεί κι ως 2ο έτος σπουδής για παλαιότερους σπουδαστές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA.

Θέματα του Εργαστηρίου είναι:
Performance Art (space/time Art),Installation Art ,Video Art, το έργο Τέχνης,η εικόνα και το Βλέμμα, ο χρόνος στην Τέχνη, η Ποιητική του Χώρου, η κίνηση (το σώμα και ο χώρος), η Μουσική Ποιητική καθώς και νέο πρόγραμμα με θέματα όπως:
Theatre Design και Scenography, Performance Space και Σκηνογραφία, Visual Arts and Performance.

Στα πλαίσια του Εργαστηρίου παρουσιάζεται υλικό σε Video (συχνά σπάνιο υλικό) δίδεται διεθνής βιβλιογραφία πάνω στην Τέχνη και τις νεότερες αντιλήψεις για τη Σκηνογραφία και γίνονται επισκέψεις διακεκριμένων Καλλιτεχνών για την ουσιαστική μελέτη θεμάτων του Εργαστηρίου.

Το Eργαστήριο γίνεται μια φορά της εβδομάδα απογευματινή ώρα 6.30- 8.30 μμ και απευθύνεται σε ενηλίκους (εικαστικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους, φοιτητές κ.ά.)

Το Εργαστήριο για την Τέχνη LSA συμμετείχε, με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιστούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ), στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα  PragueQuadrennial PQ2015, τον Ιούνιο του 2015 (student section) ισότιμα με τα 8 Πανεπιστημιακά Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που έχουν ως αντικείμενο σπουδής τη Σκηνογραφία . Η Έκθεση παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη- Πειραιώς  το Φθινόπωρο του 2016 στα πλαίσια της Έκθεσης [OUT]TOP/AS. http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=89

Για τη δήλωση συμμετοχής  πρέπει να γίνει υποβολή βιογραφικού, σύντομου Portfolio και να προηγηθεί συνέντευξη(interview)
Υποβολή αίτησης: http://www.mariachaniotaki.gr/page.asp?cid=3&lang=gr&subid=18&detid=99
(όπου θα αναγράφεται: Εργαστήριο για την Τέχνη – Νέο τμήμα)

Επικοινωνία: τηλ. 210 6728936 ,  email: contact@mariachaniotaki.gr

φωτογραφίες από εκθέσεις και Performances σπουδαστών του Εργαστηρίου για τη Τέχνη και από τη συμμετοχή στην Παγκόσμια Έκθεση στην Πράγα το 2015 PQ2015

 
Περιεχόμενα :
Εργαστήριο για την Τέχνη Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες (Visual Arts and Performance) (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020)
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus