Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018-ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
28/4/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ /ΝΕΑ

Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΕΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, Ιστορικός Τέχνης( ΑΣΚΤ) και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA) 2016 έπειτα από προετοιμασία και δημιουργία portfolio [στα πλαίσια "Προετοιμασία Portfolio για Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού" του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA)] έγινε δεκτή στο ΜΑ programme Scenography του Πανεπιστημίου της Utrecht, Ολλανδία HKU: https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA 2017 ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, 6.30-10.30 μμ

 

 

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018-ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA δεδομένου της οικονομικής κρίσης προχώρησε στη μείωση των διδάκτρων σε όλα τα τμήματα για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018

 

Ετήσιο Εργαστήριο Σκηνογραφίας

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Στόχος του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA είναι η μελέτη της Σκηνογραφίας και της Ενδυματολογίας στο θέατρο, το χορό, την όπερα και τον κινηματογράφο. Το Εργαστήριο βρίσκεται με ιδιαίτερη επιτυχία στον 18ο χρόνο λειτουργίας του.
Οι σπουδαστές μελετούν την ουσία των δυναμικών στοιχείων που είναι αναγκαία για τη μελέτη μιας Σκηνογραφικής και Ενδυματολογικής πρότασης όπως αυτή μελετάται διεθνώς.

Το πρακτικό μέρος του Εργαστηρίου ολοκληρώνεται με την Έκθεση των αποφοίτων του στην Αθήνα.

Το Εργαστήριο είναι διάρκειας ενός ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβριο – Ιούνιο) και συνεργάζεται με διακεκριμένους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου του χορού και του κινηματογράφου.

Δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση των σπουδών.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

Δίδακτρα:
Ετήσιο κόστος συμμετοχής για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας (Οκτ- Ιουν): 1100 ευρώ 
φοιτητές , ηθοποιοί ,οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι εκπαιδευτικοί λόγω έκπτωσης στα δίδακτρα: 990 ευρώ/έτος (Στα δίδακτρα  συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση  29% οι σημειώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθώς και οι συμμετοχή στις αμοιβές των επισκεπτών εισηγητών καθηγητών) .
Τα δίδακτρα καταβάλλονται άπαξ με έκπτωση 10%,  σε 3, 6 ή 9 δόσεις)


Στο Εργαστήριο πρόκειται να λειτουργήσουν ακόμη τα ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ:

Δίμηνο Εργαστήριο για το κοστούμι στο θέατρο (Νοέμβριος -Δεκέμβριος 2017)
κόστος συμμετοχής:  120 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)

Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης
(Ιανουάριος - Ιούνιος 2018)
κόστος συμμετοχής:  110 ευρώ/μήνα (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)

(NEO) Δίμηνο Εργαστήριο με θέμα το Παραμύθι
δραματοποίηση και σκηνογραφία στη γοητεία των παραμυθιών
(Οκτώβριος - Νοέμβριος 2017)
κόστος συμμετοχής:  120 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)

2ο έτος σπουδής στο πρακτικό μέρους του Εργαστηρίου
για παλαιότερους σπουδαστές που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε ένα νέο θεατρικό κείμενο και να δουλέψουν περισσότερο τη μακέτα. (ιδιαίτερο μάθημα)

Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη-Παραστατικές Τέχνες ( Visual Arts)
λειτουργεί και ως 2ο έτος συνέχεια του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας και μελετά θέματα που εστιάζουν περισσότερο στην Τέχνη (Performance art, Installation art, video art, η έννοια του χρόνου στην Τέχνη, η μουσική ποιητική κ.α.) καθώς και νέα θέματα όπως Σκηνογραφία και Performance Space, Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνης (Visual Arts). (Ιανουάριος 2018– Νοέμβριος 2018 , διάρκεια 8 μήνες- εκτός τους δύο καλοκαιρινούς μήνες)  )
κόστος συμμετοχής:  96 ευρώ/μήνα  (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
φοιτητές, οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου: 80 ευρώ

"Προετοιμασία Portfolio για Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού" απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται για σπουδές πάνω στην Σκηνογραφία και την Ενδυματολογία στο εξωτερικό(ιδιαίτερο μάθημα)

Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2017-2018 κατά τη διάρκεια του χρόνου με διακεκριμένους καλλιτέχνες και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θερινό Εργαστήριο Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας 2018
(διάρκεια 3 ημέρες) με στόχο την εισαγωγή στην Σκηνογραφία και το κουστούμι στο Θέατρο.
κόστος συμμετοχής:  80 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η φορολογική επιβάρυνση 29%)
Φοιτητές, Οι έχοντες κάρτα ανεργίας και οι παλαιότεροι σπουδαστές του Εργαστηρίου :70 ευρώ

 

Ιστορικό του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA:

Δημοσίευση της Εφημερίδας « το Βήμα» για το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA: http://www.mariachaniotaki.gr/events.asp?lang=gr&evid=111

Πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκίνησαν έχοντας ως πυρήνα το δημιουργικό και ερευνητικό στόχο του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA και συνεχίστηκαν με επιτυχία όπως:

η δημιουργία της Παράστασης στο Bios «Ανάποδη κλωστή» και στη συνέχεια της Παράστασης στο Θέατρο Άσκηση « η Ανάποδη κλωστή- το παραμύθι».
Οι δύο παραστάσεις είχαν εξ αρχής τη φιλοσοφία της δημιουργίας μιας παράστασης δίχως θεατρικό κείμενο αλλά βασισμένη στην εμπιστοσύνη της αυθόρμητης έκφρασης. Η παράσταση βασίστηκε περισσότερο στην εικόνα και λιγότερο στο λόγο.

Ακόμη σημαντικές ήταν οι Εκθέσεις των αποφοίτων στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο στο Ν. Ψυχικό και στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν-Φρυνίχου καθώς και οι Ατομικές Εκθέσεις των σπουδαστών του Εργαστηρίου για την Τέχνη.

Το 2015 το Εργαστήριο Σκηνογραφίας συμμετείχε με την ελληνική αποστολή του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΕΚΔΙΘ) (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας Prague Quadreniall PQ 2015 στην Πράγα με το θεατρικό έργο " Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Το 2016 το Εργαστήριο στη συνέχεια της Έκθεσης στην Πράγα συμμετείχε στην Έκθεση [OUT]TOP/AS στο Μουσείο Μπενάκη.
Οι πάνω από 300 απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας καθώς και η συνέχεια πολλών εξ αυτών με επιτυχία στον Θεατρικό η καλλιτεχνικό χώρο η σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων στο εξωτερικό είναι η ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη υπευθυνότητα την εκπαιδευτική και δημιουργική μας πορεία. προσθέτοντας διαρκώς την ενημέρωση για τις διεθνείς νέες κατευθύνσεις στο χώρο της Τέχνης του Θεάτρου και της Σκηνογραφίας


Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα: www.mariachaniotaki.gr και στο
blog:http://maria-chaniotaki.tumblr.com/teaching

 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠO ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA , ΑΠΌ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓA(PQ) ME THN ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΤΟ 2015 (PQ2015) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ [OUT]TOP/AS ΤΟ 2016

 
 
Άλλα Events
Η Σκηνογραφία στη γοητεία των Παραμυθιών - Δραματοποίηση και σκηνογραφία των παραμυθιών - το Παιδικό Θέατρο
Το κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο και το χορό – Δίμηνο  εργαστήριο (Νοέμβριος και  Δεκέμβριος 2018)
Το ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA - Νέα τμήματα και δίδακτρα
ΕΤΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ (LSA)
Ψηφιακό Θέατρο: Νέα Μέσα, Νέα Παραστατικά είδη - Ψηφιακή Σκηνογραφία με την ΜΑ MultimediaArtist και Σκηνογράφο Δήμητρα Τρούσα
Νέος Κύκλος ανεξάρτητων Εργαστηρίων – Διαλέξεων 2017-2018
Νέο Πεντάμηνο Εργαστήριο μελέτης και εφαρμογής μιας Σκηνογραφικής πρότασης-Theatre Design/Scenography (Ιανουάριος έως Ιούνιος 2018)
ΝΕΑ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ LSA
Δίμηνο Εργαστήριο μελέτης σχεδιασμού και εφαρμογής στο Θεατρικό κουστούμι (Νοέμβριος και Δεκέμβριος 2017)
ΝΕΟ Δίμηνο Εργαστήριο με θέμα το Παραμύθι- Δραματοποίηση και σκηνογραφία(σκηνικό και κοστούμι) στη γοητεία των παραμυθιών
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus