Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography, Athens (LSA)
Εργαστήριο για την Τέχνη -Σκηνογραφία και Παραστατικές Τέχνες / Visual Arts and Performance

Εγγραφείτε στην λίστα ενημερώσεων newsletter

 
Εργαστήριο Σκηνογραφίας - Laboratory of Scenography, Athens (LSA) :
Βιογραφικά και επιτυχίες αποφοίτων σε πανεπιστήμια εξωτερικού
 

Η σελίδα αυτή  ξεκινάει σιγά σιγά  προκειμένου  απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας - ¨Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη www.mariachaniotaki.gr να μπορούν να ανακοινώνουν τις δραστηριότητες τους καθώς και στοιχεία του βιογραφικού τους.

 

Αριάδνη Σεργουλοπούλου
Η Αριάδνη Σεργουλοπούλου, Ιστορικός Τέχνης( ΑΣΚΤ) και απόφοιτη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA) 2016 έπειτα από προετοιμασία και δημιουργία portfolio [στα πλαίσια "Προετοιμασία Portfolio για Μεταπτυχιακή σπουδή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού" του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας (LSA)] έγινε δεκτή στο ΜΑ programme Scenography του Πανεπιστημίου της Utrecht, Ολλανδία HKU: https://www.hku.nl/Homeen/Courses/Masters/MasterOfArtsInFineArtAndDesignProgrammeScenography.htm

 

Μαρία Παπαχρήστου

Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και απόφοιτη της δραματικής σχολής Γ. Κιμούλη, η Μαρία Παπαχρήστου ερευνά την δραματουργία του χώρου με εφαρμογές στο θέατρο και στην αρχιτεκτονική του δημόσιου χώρου. Το 2008 μέσα από το Εργαστήρι Σκηνογραφίας και μέντορα την Μαρία Χανιωτάκη συνδιάζει για πρώτη φορά αρχιτεκτονική και θέατρο. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει την παράσταση «Στις Αόρατες Πόλεις», σε συνεργασία με τον Βασίλη Παπαδόπουλο στο φεστιβάλ Off-off Athens στο θέατρο ΕπιΚολωνώ. Το καλοκαίρι του 2008 συμμετέχει στο Summer Program του Watermill Center της Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Robert Wilson και ξεκινά την έρευνα της για την δυναμική της σωματικής δράσης σε εναλλακτικούς θεατρικούς χώρους, την οποία και ανέπτυξε στην μεταπτυχιακή της σπουδή (ΜΑ Performance Practices and Research) στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο με την παράσταση "Let's Go Far Away"

 

Τιτίκα Δημάκη:
Συνδυάζοντας το πρώτο μου πτυχίο πάνω στην θεωρεία του Δράματος με τις σπουδές μου στο Εργαστήριο πάνω στην Performance art (Εργαστήριο Σκηνογραφίας - ¨Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη ,www.mariachaniotaki.gr) και το Master Central School of Speech and Drama στο τμήμα “Advanced Theatre Practice” αυτό με το οποίο ασχολούμαι περισσότερο είναι στο στήσιμο της καλλιτεχνικής ιδέας έρευνας και παρουσίασης  ,πως μια ιδέα από το μηδέν παρουσιάζεται στο τέλος με τρόπο καλλιτεχνικό και περισσότερο ως Performance. Επίσης ασχολούμαι με το Θεατρικό παιχνίδι και το Κουκλοθέατρο ως Theatre Assistant  στο “Little Angel Theatre του Λονδίνου .Τέλος παίρνω μέρος σε Video Art ως performer.

 

Χριστίνα Μισαηλίδη           
Οι  Performances που δημιουργούνται λειτουργούν και ως Installation και σε αυτές γίνεται και χρήση Video . Μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μου είναι να σκηνοθετώ να κατασκευάζω σκηνογραφικά στοιχεία  να κάνω το Design και το Film Aditing. Επίσης εργάζομαι  ως Σκηνογράφος, Βοηθός Σκηνογράφου και Ενδυματολόγου και ως Prop maker. Αυτή την περίοδο εργάζομαι στο Λονδίνο  σε ένα Θέατρο ως Βοηθός Σκηνογράφου και Ενδυματολόγου και σε ένα άλλο ως Σκηνογράφος και Prop maker.
Έχω παρακολουθήσει το Εργαστήριο Σκηνογραφίας - ¨Ένα Εργαστήριο για την Τέχνη www.mariachaniotaki.gr  και έχω  σπουδάσει στο τμήμα Θεατρικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω Master of Art  ,Visual Language of Performance στο Wimbledon School of Art ,University of thεArts , London.

 

Μαριάννα Μουρλά:
Απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών πανεπιστημίου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού φωτισμού θεωρητικού και πρακτικού περιοχομένου στον πολυχώρο Spring People. M.Sc in Architectural Lighting Design (2011) , KTH (Royal Institute of Technology), Στοκχόλμη.

 

 Μανώλης Αναστασάκος
e-mail : m.anastasakos@gmail.com ,Site :  www.artanastasakos.gr
Σπουδές 
2008     Σχολή  Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Α.Π.Θ.
2007     Κέντρο εικαστικής ψυχοθεραπείας βορείου Ελλάδος (Art Therapy)
2005    Σκηνοθεσία στην Σερβία  (Εργαστήριο Emir Kusturica)
2000    Επαγγελματικό Λύκειο Αθηνών, στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Μελέτησε την τέχνη της:

  • Ξυλογλυπτικής στην Λέσβο. 1995 (Εργαστήρι Γ. Σικομυτέλη)
  • Υαλουργίας στην Κρήτη. 1996 (Εργαστήριο Κ. Ζαμπετακη)
  • Σκηνογραφίας στην Αθήνα. 2001 (Εργαστήριο Μ. Χανιωτάκη)
  • Αγιογραφίας στην Αθήνα. 2002 (Ίδρυμα Μπουζιάνη)

Ο Μανώλης Αναστασάκος συμμετείχε  ως Εικαστικός Καλλιτέχνης σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ως Σκηνογράφος σε ταινίες μικρού μήκους. Έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το καλλιτεχνικό του έργο.

 

Κυριακή Τσίτσα
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Το 1998 αποφοίτησε από το ελληνογαλλικό λύκειο Saint Paul. Σπούδασε στη Βακαλό, στο τμήμα ζωγραφικής με καθηγητή σκηνογραφίας τον Ανδρέα Σαραντόπουλο (1998-2001) και στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο (2003-2004). Επίσης παρακολούθησε το Εργαστήριο Σκηνογραφίας της σκηνογράφου Μαρίας Χανιωτάκη με τίτλο «ο ρόλος της σκηνογραφίας στο θέατρο» (2001-2002) και το Εργαστήριο Performance Art «Σώμα και Χώρος» σε συνεργασία της Μαρίας Χανιωτάκη με τη Μαίρη Τσούτη (2002-2003).
Από το 2001 έχει δουλέψει ως βοηθός του Διονύση Φωτόπουλου και της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου.
Η πρώτη της προσωπική δουλειά είναι η ταινία μεγάλου μήκους Valse Sentimental της Κωνσταντίνας Βούλγαρη (2005), ακολούθησε το Παραμύθι για δύο σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (2005), το Φ του Αργύρη Ξάφη (2006), Οι Δέκα Εντολές «ού ποιήσεις σεαυτώ είδωλον…» του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και «μνήσθητι την ημέραν των σαββάτων…» της Βίκυς Γεωργιάδου (2007), η Νεκρή φύση σε χαντάκι σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου (2008), το Δρακούδι σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη (2008),η Ρημαγμένη όχθη- Μήδειας Υλικό- Τοπίο με Αργοναύτες σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπίτου (2008), ο Φάουστ σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, Αργυρώς Χιώτη, Βασίλη Μαυρογεωργίου, Γιώργου Γάλλου και blitz (2009) και η ταινία μικρού μήκους Φωτεινή και Αλεξάνδρα του Δημήτρη Νάκου (2009).

 

Κατσουλίδη Μαριάννα
Διεύθυνση:  Καζαντζάκη 26 , Άνω-Ηλιούπολη 16342
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2109938510
Fax:  2109950068 email: marian79@otenet.gr
Κινητό:  6947822299
www.marianna-katsoulidi.com

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979
Το 2005  αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας αποφοίτησε το  με πτυχίο  στη Ζωγραφική και βαθμό Άριστα 28/30 από το εργαστήριο του Τρ.Πατρασκίδη.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της προτάθηκε και για υποτροφία και επέλεξε τα ειδικά  μαθήματα  Σκηνογραφία , Χαρακτική και Διδασκαλία της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Από το 2006 έως το 2008,φοίτησε στο 2ετές  Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εικαστικών Τεχνών  Μ.Ε.Τ της Α.Σ.Κ.Τ από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2008 με βαθμό 
Άριστα 8,8/10.

Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις:
Φεβρουάριος  του 2006 στο Χώρο Τέχνης Αιγόκερως , Ζωγραφική « Ανιχνευτικές Οδοιπορείες»,
και
Οκτώβριος  του 2007 στην
Gallery “Mary Alexiou – Athens Art Space”, Ζωγραφική «ΧΑΠΙ END». Και συμμετείχε σε πολλές Ομαδικές Εκθέσεις .

Χαρά Κουρταλή

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα * 1998 εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική σχολή Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσσαλονίκης / μέλος φωτογραφικής λέσχης αρχιτεκτονικής σχολής * 2003 συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus, TU Berlin * 2004 πτυχίο Αρχιτεκτονικής * 2005-2008 επιστροφή στην Αθήνα / συνεργασία με αρχιτεκτονικά γραφεία (Σ.Τσέργα και We-design) / μελέτη και σχεδιασμός επαγγελματικών χώρων-βιτρίνας-κατοικιών / εργαστήριο σκηνογραφίας Μ.Χανιωτάκη / πρακτική στον σκηνογράφο Α.Δαγκλίδη * 2008-2010 μεταπτυχιακές σπουδές „Σκηνογραφίας-σκηνικού χώρου“ TU Berlin, υποτροφία DAAD * 2009 βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου στο Εθνικό θέατρο, „Λεόντιος και Λένα“

 
Περιεχόμενα :
Πρόγραμμα του Εργαστηρίου
Πώς να στηρίξετε το Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA
Συνεργάτες Εργαστηρίου
Portfolio Εργαστηρίου
Ιστορικό Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA
Workshop με την κ. Henny Dörr, Course Leader του MA Scenography HKU
Σπουδαστές και Απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας και Performance Art
Βιογραφικά και επιτυχίες αποφοίτων σε πανεπιστήμια εξωτερικού
Φωτογραφίες από το εργαστήριο με θέμα "Μεταμορφώσεις του χώρου"
Φωτογραφίες από εργαστήρια/workshop με τον ηθοποιό και Σκηνοθέτη Γιώργο Μπινιάρη με θέμα:" Το σώμα και ο Χώρος"
Φωτογραφίες από το εργαστήριο με θέμα: "Μελέτη και εφαρμογή στο Θεατρικό κοστούμι"
Φωτογραφίες από Εργαστήρια/workshop με την Βασιλική Σαπχάζη, απόφοιτη της σχολής Jacques Lecoq με θέμα: το σώμα και η σχέση του με το χώρο"
Φωτογραφίες από την έρευνα (artistic research) πριν την πλαστική μακέτα. Ένα ταξίδι αναζήτησης στο κείμενο - Σκηνογραφία και Δραματουργία
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2006 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2007 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2008 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2009 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2010 στην Αίθουσα Τέχνης Μονόχωρο
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2011 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Kύκλος αυτόνομων σεμιναρίων 2010-2011
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2012 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2013 στο χώρο Τέχνης και Δράσης "Βρυσάκι" Βρυσακίου 17, Πλάκα
Φωτογραφίες από την έκθεση αποφοίτων Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2014 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2015
Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Εργαστηρίου με την ελληνική αποστολή του ΕΚΔΙΘ (student section) στην Παγκόσμια Έκθεση Θεάτρου και Σκηνογραφίας στην Πράγα PQ 2015
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2016
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2017
Φωτογραφίες από την συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στην έκθεση [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ και VIDEO από τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας LSA στην έκθεση [OUT] TOPIAS στο Μουσείο Μπενάκη
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2018
Φωτογραφίες από την Έκθεση αποφοίτων 2019
Υποβολή αιτήσεων στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας LSA
 
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ © 2006
Το λογότυπο του εργαστηρίου σχεδιάστηκε από την αρχιτέκτονα Καρολίνα Μπούρου
created by Nidus